Miceştii de Câmpie

Miceştii de Câmpie

Comuna Miceştii de Câmpie este situată în partea de sud a judeţului, în depresiunea Transilvaniei. Denumirea de "Câmpie", improprie, a fost dată pentru funcţia de grânar a Câmpiei Transilvaniei. Miceştii de Câmpie se învecinează la: nord cu comuna Sânmihaiu de Câmpie, vest cu comuna Budeşti, sud cu comuna Silivaşu de Câmpie, sud-est cu comuna Urmeniş, est cu comuna Milaş.


Comuna are în componenţă trei sate: Miceştii de Câmpie - satul de reşedinţă, Fântâniţa şi Visuia.


Comuna Miceștii de Câmpie are un relief colinar cu înălţimi cuprinse între 300 şi 500 de metri. Predominarea la suprafaţă a unor formaţiuni uşor permeabile a favorizat modelarea accentuată a reliefului, formând astfel văi largi. Principalele resurse ale comunei Miceştii de Câmpie sunt păşunile prielnice desfăşurării activităţilor zootehnice, gazul metan şi lemnul.


Miceştii de Câmpie a fost atestata documentar in 1329, cand intr-o hotarare de mosie sunt amintite pamanturile numite Micesti si Visuia. Fântâniţa este atestata ca asezare in 1297. Visuia este atestata ca asezare concomitent cu Micesti de Campie in anul 1329. Mosia a fost donata de catre Mihai Viteazul impreuna cu alte sate din zona lui Moise Szekely pentru sprijinul acordat in lupta de la Schelimber (1599). Localitatea Micestii de Campie nu figureaza in listele de dijme papale fapt ce demonstreaza caracterul pur romanesc al localitatii de-alungul intregii sale evoluti.


Trasee turistice


Micestii de Campie sat Fantanita - Colinele Comlodului/raul Fantanita - Biserica reformata sec.17

Înapoi